Sportkártya

2007. szeptember 23., vasárnap

Critical Mass

A gyerekekkel elmentem a tegnapi Critical Mass-re. Autóval bementünk a Közlekedési Múzeumig. Onnan bicikli úton eltekertünk a Pázmány Péter sétányig. Gergő és Zsófi most tekert életében először bicikli úton. Gergő elég gyorsan rájött, hogy mi mindenre kell figyelni. Zsófi viszont állandóan cikázott az úton, nem akart mindig a jobb oldalon tekerni. Zsófinak a lámpáknál való megállás és elindulás is elég nehezen ment. A Lágymányosi hídnál már elég nagy tömegben tekertünk. Gergő szeretett volna előre menni, de nem engedtem, féltettem, hogy nem találnánk meg később a tömegben.
A felvonulást aztán Gergő és Zsófi is nagyon élvezte, a hátam mögött ülő Csengét viszont eleinte nagyon zavarta a tömeg. Gergőt az Erzsébet hídnál láttuk utoljára, aztán előre ment, anélkül, hogy megbeszélte volna velünk. Szerencsére a célnál várt minket, látszott az arcán, hogy fél attól mit kap tettéért. Zsófi ügyesen tekert a felvonulás alatt már nem kacsázott, szépen jött mellettem.
A felvonulás végén a gyerekek mindenképp meg akarták várni a bicikli emelést, amit kb. egy órával a beérkezésünk után volt csak. A szabad időt rohangálással töltötték. Egyszer közben Csenge el is veszett. Először Gergő és Zsófi kereste Csengét, majd én is elmentem körülnézni. Miután sehol sem találtam, mentem vissza a helyünkre, hátha időközben ódatalált, amikor is egy "bácsi" kezét fogva jött szembe Csenge. A "bácsi" vitte a hangosbemondóhoz, hogy bemondják, hogy egy rózsaszín pulcsis kislány, aki a nevét nem hajlandó elárulni, keresi az apukáját. Erre végül is nem került sor.
A bicajemelés után még szerzett Gergő és Zsófi tíz CMBP matricát, aztán kivilágított bicajokkal (!) eltekertünk a fél kilométerre álló kocsihoz.
Jó buli volt, bár Csenge azt mondta, hogy többé nem jön.

2 megjegyzés:

KoBold írta...

:-)
De, Csenge is jön még. Nyugodjon bele.
:-)

Sergyán Szabolcs írta...

Remélem már legközelebb ő is végigtekeri.